Doručení zdarma
na všechno | Končí za:

00:00:00

Doručení zdarma
na všechno

Končí za:

00:00:00
Můžete vrátit do 365 dnů – nebudeme se ptát proč!
Standardní doprava zdarma na všechny objednávky-
Kontaktujte nás

Manuál k hodinkám Aeris

Návod

  1. Hodinová ručička
  2. Minutový ciferníček chronografu
  3. Minutová ručička
  4. Tlačítko D
  5. Korunka
  6. Korunka – první kliknutí
  7. Korunka – druhé kliknutí
  8. Tlačítko E
  9. Datumové okénko
  10. Vteřinový ciferníček
  11. Vteřinová ručička chronografu

Nastavení času Nastavte korunku do polohy 6 a otočte. Pokud během chodu chronografu vytáhnete korunku do polohy 6, ručičky chronografu se budou dále pohybovat, což je normální.

Nastavení data: Přesuňte korunku do polohy 6 a otáčejte proti směru hodinových ručiček. Pokud je datum nastaveno mezi 21:00 a 03:00, nemusí se následující den změnit.

Měření času chronografem: Chronograf lze spustit a zastavit tlačítkem D. Stisknutím tlačítka E se chronograf vynuluje a vteřinová, minutová a hodinová ručička chronografu se vrátí na pozici 0.

Vynulování chronografu (včetně po výměně baterie): Tento postup by měl být proveden, pokud se vteřinová ručička chronografu při resetování chronografu nevrátí na pozici 0, včetně postupu po výměně baterie. Vytáhněte korunku do polohy 8. Stisknutím tlačítka D nastavte vteřinovou ručičku chronografu na pozici 0. Ručičkou chronografu lze rychle posunovat nepřetržitým stiskem tlačítka D. Po vynulování ručičky vraťte korunku do normální polohy. Dokud se vteřinová ručička chronografu pohybuje, korunku do normální polohy nevracejte. Zastavila by se, Návrat korunky do normální polohy by ručičku zastavil a její nová poloha by byla rozpoznána jako 0.

Specifikace

  • Strojek: Seiko VK61 quartz
  • Vodotěsnost: 10 ATM / 100 metrů
  • Funkce: chronograf, datum
  • Baterie: SR936SW
  • Sklíčko: s dvojitou kopulí a antireflexní vrstvou
  • Materiál pouzdra: kartáčovaná mosaz
  • Materiál řemínku: řemínek z pravé kůže
  • Bez obsahu niklu: ano
  • Maximální velikost zápěstí: 18 cm
  • Minimální velikost zápěstí: 13 cm
  • Šířka řemínku: 18 mm
  • Průměr pouzdra: 42 mm
  • Průměr číselníku: 34 mm
  • Tloušťka pouzdra: 14 mm
  • Výška korunky: 3 mm
  • Rozteč nožiček: 20 mm
  • Vzdálenost nožiček: 51 mm
  • Hmotnost: 76 g

JAK O HODINKY PEČOVAT

VODĚODOLNOST

Většina hodinek má určitou úroveň voděodolnosti. Pokud vaše hodinky nejsou voděodolné, mohou zvládnout drobné cákance, ale neriskujte. Pokud mají kožený řemínek, nenamáčejte je.

1 ATM / 10 metrů Hodinky nevydrží žádný kontakt s vodou.

1 ATM / 10 metrů Hodinky nevydrží žádný kontakt s vodou.

3 ATM / 30 metrů Hodinky si snadno poradí s deštěm a pocákáním.

3 ATM / 30 metrů Hodinky si snadno poradí s deštěm a pocákáním.

5 ATM / 50 metrů Hodinky můžete bezpečně nosit ve sprše nebo při plavání.

5 ATM / 50 metrů Hodinky můžete bezpečně nosit ve sprše nebo při plavání.

10 ATM / 100 metrů Hodinky jsou dostatečně voděodolné pro šnorchlování.

10 ATM / 100 metrů Hodinky jsou dostatečně voděodolné pro šnorchlování.

20+ ATM / 200+ metrů Hodinky jsou bezpečné pro jakoukoli aktivitu pod vodou, jako je potápění.

20+ ATM / 200+ metrů Hodinky jsou bezpečné pro jakoukoli aktivitu pod vodou, jako je potápění.

Jak vyčistit pouzdro hodinek

  • Pokud jsou hodinky mokré nebo ponořené do vody, nehýbejte korunkou ani nemačkejte žádná tlačítka, protože voda by se mohla dostat do pouzdra hodinek.
  • V případě, že vaše hodinky nejsou voděodolné, namočte vatovou tyčinku do misky s teplou vodou s kapkou nebo dvěma mýdla. Stiskněte špičku vatové tyčinky, abyste odstranili přebytečnou vodu, a jemně pouzdro otřete.
  • Pokud vaše hodinky voděodolné jsou, namočte měkký hadřík do misky s teplou vodou a přidejte dvě kapky jemného mycího prostředku. Přebytečnou vodu z hadříku vyždímejte a jemně jím pouzdro otřete.

Jak vyčistit kožený řemínek k hodinkám

Pravidlem je, že pravá kůže by neměla zvlhnout. To zahrnuje pot a vlhkost, která se po celý den odpařuje z vašeho těla. Z těchto důvodů vám nedoporučujeme nosit hodinky s koženým řemínkem každý den a vždy si je sundejte, když jdete spát. 1. Pokud potřebujete kožený řemínek vyčistit, odepněte ho od pouzdra hodinek a otřete čistým suchým hadříkem. 2. Měkkým hadříkem naneste čistící prostředek a kondicionér na kůži a jemně do kůže vmasírujte. 3. Dokončete doleštěním čistým hadříkem, abyste zabránili vzniku skvrn. Řemínek nechce přes noc vyschnout na vzduchu. Po vyschnutí řemínek připněte zpět na hodinky. Nenoste řemínek upnutý na zápěstí, abyste ho nemuseli při sundání ohýbat směrem dozadu. Může to kůži trvale poškodit.

Jak o hodinky pečovat

  • Hodinky skladujte na tmavém a suchém místě, aby nedošlo ke korozi a změně barvy číselníku.
  • Baterii v hodinkách quartz vždy vyměňte okamžitě po vybití. Prázdná baterie může časem začít vytékat a poškodit hodinový strojek hodinek.
  • Mechanické hodinky natáhněte alespoň dva dny v roce, abyste zabránili přilepení ozubených koleček a převodového ústrojí.
  • Hodinky byste měli nechat prohlédnout profesionálem každé 3 roky.

OBECNÉ POKYNY O PÉČI

Pravidlo: Ujistěte se, že vaše hodinky jsou poslední věcí, kterou si nasadíte, a první věcí, kterou sundáte. - Hodinky si sundejte a bezpečně je uložte, než se pustíte do jakékoli činnosti, která by je mohla poškodit. - Sundejte si je, než se pustíte do jakékoli činnosti, u které se můžete zapotit. - Sundejte si je, než se půjdete sprchovat, koupat nebo si půjdete zaplavat. - Před vařením nebo úklidem je také sundejte. - Sundejte si je, než půjdeš spát. - Nevystavujte hodinky látkám a chemikáliím, jako je kolínská voda, opalovací krémy, parfémy, chlór, gel na vlasy atd., Protože mohou způsobit změnu barvy, skvrny nebo matný povrch. - Hodinky uložte samostatně do měkkého pouzdra, aby nedošlo k poškrábání a odření. - Pokud mají vaše hodinky zapínání nebo spony, zavřete je, aby nedošlo k zašmodrchání. - Hodinky skladujte na suchém a tmavém místě se stálou teplotou.

Jak sundat řemínek na hodinky a nahradit ho novým

K odstranění a výměně řemínku hodinek budete potřebovat:

  • Hodinky
  • Náhradní řemínek
  • Měkkou podložku, jako je tkanina, tričko nebo podložka pod myš

Můžete také potřebovat:

  • Vystěžejkovač
  • Nebo ostrý špičatý nástroj

JAK ŘEMÍNEK K HODINKÁM SUNDAT

1.Položte hodinky na měkkou podložku. Tím se zabrání poškrábání nebo poškození.

  1. Pokud mají hodinky na spodní straně rychloupínací kolíčky, uvolněte řemínek zatlačením malé páčky směrem dovnitř.
  1. Pokud mají vaše hodinky provrtané nožičky – malé otvory ve výstupcích vybíhajících z hlavního pouzdra hodinek – ostrým, špičatým předmětem zatlačte stěžejku směrem dovnitř a řemínek uvolněte. Dávejte pozor, aby stěžejka z řemínku nevyklouzla a neztratila se.
  1. Pokud váš řemínek k hodinkám nemá ani jednu z nich, použijte vystěžejkovač. Jedná se o malý nástroj se špičkou ve tvaru písmene V. Použijte ho ke stlačení stěžejky ze spodní strany řemínku mezi nožičkami na pravá straně. Nástrojem zatlačte v místě mezi výčnělky a uvolněte popruh.

JAK VYMĚNIT ŘEMÍNEK K HODINKÁM

Nejprve se ujistěte, jestli má nový řemínek šířky 20 mm správnou velikost a hodí se k vašim hodinkám. Všechny řemínky na hodinky Trendhim najdete tady. Vyberte si požadovanou šířku pomocí filtrů, aby se vám zobrazily pouze řemínky vhodné pro vaše hodinky.

Pokud má váš náhradní řemínek rychloupínací stěžejky, zatlačte stěžejku směrem dovnitř a zasuňte ji na místo mezi nožičkami. Ucítíte, jak se „zapadne“ na své místo.

Pokud váš nový řemínek nemá rychloupínací stěžejky, použijte znovu vystěžejkovač. Umístěte jeden konec stěžejky na místo a poté pomocí nástroje stěžejku stlačte při zasouvání na místo. Ucítíte, jak se „zaklapne“ ve správné poloze.

Nezapomeňte si dát načas a dávejte pozor, abyste nepoškrábali nožičky ani nepoškodili nový řemínek hodinek.

Poradce při potížích a časté dotazy.

Pokud o hodinky pečujete a správně je skladujete, měli byste si léta užívat precizního měření času. Ale i při nejlepší možné péči se můžete stát, že vaše hodinky čas od času vyžadují zvláštní pozornost.

Níže jsou uvedeny běžné problémy, na které můžete narazit. Pokud nemůžete najít to, co hledáte, kontaktujte náš tým zákaznické podpory emailem nebo telefonicky.

2LETÁ ZÁRUKA

Aby byla záruka na vaše hodinky platná, nevystavujte je vodě přes stanovený limit a uschovejte si účtenku.

Další kategorie

Myslíte si, že prodáváme pouze hodinky? Máme více než 6 000 produktů v 21 kategoriích pánských doplňků. Prozkoumejte některé z nich níže.